Alcaraz a Djokovič postúpili do štvrťfinále turnaja v Cincinnati

18.08.2023 Celý región

Cincinnati 18. augusta (TASR) - Španielsky tenista Carlos Alcaraz a Srb Novak Djokovič postúpili do štvrťfinále dvojhry na turnaji Masters 1000 v Cincinnati. Alcaraz zdolal v osemfinále v pozícii nasadenej jednotky domáceho Američana Tommyho Paula 7:6 (6), 6:7 (0), 6:3. V dueli o postup do semifinále nastúpi proti Austrálčanovi Maxovi Purcellovi. Djokovič si ako nasadená dvojka poradil s Francúzom Gaelom Monfilsom hladko 6:3, 6:2, jeho ďalším súperom bude Paulov krajan Taylor Fritz.

Alcaraz v Cincinnati odplatil Paulovi minulotýždňovú štvrťfinálovú prehru z Toronta. Zápas trval vyše tri hodiny a niekoľkokrát ho prerušili pre dážď. "Musel som byť neustále koncentrovaný. Ďažďové prestávky nie sú nikdy príjemné, no dokázal som sa s tým vyrovnať," uviedol vlaňajší šampión US Open pre akreditované médiá.

Djokovič si vylepšil vzájomnú bilanciu s Monfilsom už na 19:0. "Gael je fyzicky skvele pripravený a dokáže vrátiť takmer každú loptičku. Dôležité bolo, že som počas celého zápasu kvalitne servoval, druhý set bol z mojej strany bezchybný," pochvaľoval si Srb. Pre Djokoviča je turnaj v Ohiu prvý na americkej pôde od septembra 2021, keď vo finále US Open podľahol Rusovi Daniilovi Medvedevovi.

dvojhra - osemfinále:

Carlos Alcaraz (Šp.-1) - Tommy Paul (USA-14) 7:6 (6), 6:7 (0), 6:3
Novak Djokovič (Srb.-2) - Gael Monfils (Fr.) 6:3, 6:2
Taylor Fritz (USA-9) - Dušan Lajovič (Srb.) 5:0 - skreč
Max Purcell (Austr.) - Stan Wawrinka (Švajč.) 6:4, 6:2
 

Vyberte región